Mówi się, że narodowym sportem Polaków, zaraz po piłce nożnej i skokach narciarskich, jest grillowanie. W sezonie letnim grillujemy praktycznie wszędzie – na działce, w parkach, w wyznaczonych miejscach w lasach czy nad wodą. Niestety, grill to też szkodliwy dym, który może przeszkadzać innym osobom. Jest jednak na to sposób – urządzenie, które nie wytwarza dymu i jest przyjazne dla środowiska. Do tego można je „rozpalić” praktycznie w każdym miejscu, nawet na jachcie...
Któż z nas, pływając jachtem po mazurskich jeziorach nie zatęsknił do własnego grilla i przygotowania na nim ulubionych potraw. Niestety raczej nie ma co myśleć o tym, aby wykonać to na pomoście przy jeziorze czy, nie daj Boże, na pokładzie jachtu.
Aby grillować na Mazurach musimy znaleźć odpowiednie, wyznaczone do tego miejsce, i mieć nadzieję, że damy radę się gdzieś z grillem rozstawić. Do tego musimy też uważać, aby dym z naszego grilla nie przeszkadzał innym osobom odpoczywającym w pobliżu.
Grill na pomoście lub kei? Nie ma problemu :)
No i oczywiście musimy pilnować, aby tradycyjny grill dobrze się rozpalił, a jak już się rozpali – aby tylko nie zaprószyć ognia i nie wywołać naszym grillowaniem pożaru.
Jednak w sukurs i na pomoc przychodzi nam nowoczesna technologia i nowatorskie grille ekologiczne na węgiel. Wystarczy powiedzieć, że z takim urządzeniem możemy wrzucić na ruszt rybę, kiełbaskę, karkówkę, kurczaka czy ziemniaki nie tylko na kei, pomoście czy nawet na pokładzie własnego jachtu, ale nawet jeśli pogoda na to nie pozwala – możemy grillować w każdym pomieszczeniu.
Bez obaw o dym, ogień, a co się z tym wiążę skargi innych osób czy nawet niebezpieczeństwo zaprószenia ognia.
Poznajcie nową odsłonę grillowania z LotusGrill®. To nie tylko sposób na grillowanie bez dymu, ale również produkt ceniony za wielofunkcyjność i nietuzinkowy design. Przygotujesz na jego ruszcie wyrazistą w smaku pieczoną rybę, soczystego smażonego kurczaka i zdrowe grillowane warzywa.
Dzięki wbudowanemu w pokrywę grilla termostatowi, ustawisz optymalną temperaturę do przyrządzenia wybranych potraw. Tłuszcz, który w tradycyjnych grillach ścieka bezpośrednio na węgiel, w naszym urządzeniu zbiera się w przeznaczonej dla niego stalowej misie.
W ten sposób LotusGrill® łatwo utrzymać w nienagannej czystości. Ponadto zastosowana podwójna obudowa powoduje, że używane urządzenie pozostaje przez cały czas grillowania zimne.
Dodatkowo jest to urządzenie przenośne, więc swobodnie i bez ryzyka oparzenia można przestawiać go z miejsca na miejsce – nawet na pokładzie jachtu czy na drewnianym pomoście.
Tylko od Ciebie zależy co "ugrillujesz" na Mazurach
Po skończonym posiłku można je bez problemu złożyć i schować. Najnowsze grille przenośne są przy tym estetyczne, wytrzymałe, niezwykle poręczne.
LotusGrill® tu urządzenia pod każdym względem przewyższają swoje tradycyjne odpowiedniki. Dzięki nim możemy grillować zdrowo i w dowolnie wybranym przez siebie miejscu, także wewnątrz pomieszczeń. Bez konieczności rozpalania grilla, pełnienia przy nim dyżuru oraz wdychania szkodliwego dymu.
Więcej informacji o ekologicznych grillach na węgiel znajdziecie na stronie lotusgrill.pl.
Serwis mazury24.eu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii. Prosimy o zamieszczanie komentarzy dotyczących danej tematyki dyskusji. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.