Lato na Mazurach to nie tylko czas słońca, ale też rytuał, który ma szansę stać się nową mazurską tradycją – śniadanie pod żaglami. Każdego poranka, w takich portach jak Mikołajki, Ryn czy Giżycko oraz na jeziorze Bełdany, żeglarze celebrują początek dnia z prawdziwymi mazurskimi produktami marki Mazurski Smak. To jest po prostu #ŚNIADANIEPOMAZURSKU.
„Lokalne produkty, jak świeże masło, twaróg, mleko czy śmietana od Mazurskiego Smaku to esencja mazurskiego śniadania. Są wyjątkowe, bo pochodzą z najczystszych mazurskich gospodarstw i wytwarza się je z miłością do lokalnych tradycji.” – mówi Dorota Grabowska, kierownik działu marketingu SM Mlekpol, organizatora wydarzenia.
Uczestnicy wydarzenia, żeglarze z mazurskich jezior, podzielili się wrażeniami: „Takie śniadanie nadaje rytm mojemu dniu, a smaki są jak z dzieciństwa.” – mówi Karolina, z Warszawy, która spędza z rodziną wakacje pod żaglami. Na pokładach żaglówek oraz kejach rodziny i przyjaciele wspólnie przygotowują posiłki z dostarczonych składników, tworząc niezapomniane wspomnienia.
Załogi Mazurskiego Smaku, podróżujące również motorówką po jeziorze Bełdany, dostarczają termotorby pełne lokalnych smakołyków bezpośrednio do żaglówek. To nie tylko posiłek, ale doświadczenie, które łączy i przyciąga coraz więcej osób pragnących zacząć dzień od czegoś wyjątkowego, co jest esencją życia na Mazurach.
„Chcemy, by każdy uczestnik akcji mógł poczuć prawdziwy smak naszych produktów, przypominający tradycyjne, wakacyjne śniadania na łonie natury.” – dodaje Dorota Grabowska.
Zachęcamy również do organizowania śniadań w duchu Mazurskiego Smaku we własnym zakresie, tak aby cieszyć się jakością najlepszych mlecznych produktów i smakami lata.
Więcej informacji o akcji oraz relacje na bieżąco na stronie https://mazurskismak.pl
Serwis mazury24.eu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii. Prosimy o zamieszczanie komentarzy dotyczących danej tematyki dyskusji. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.
Artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy!