Weekend z Szefami Kuchni, to wydarzenie, które dwa razy do roku organizuje Hotel Amax w Mikołajkach. Edycja jesienna przypada na międzynarodowy dzień szefa kuchni, a to nie lada okazja do świętowania. Na zaproszenie Piotra Zawalicha z końcem października w Mikołajkach zebrali się znamienici kucharze z różnych zakątków kulinarnej mapy Polski, po to by połączyć swoje siły na te 3 krótkie dni.
Jak zawsze wspierał ich sommelier, a dobrej zabawy i niezapomnianych smaków było bez liku. Punktem kulminacyjnym każdego Weekendu z Szefami Kuchni są kolacje live cooking: piątkowa w konwencji freestyle (sushi, hot wok, stacja mazurska, włsoka i inne) oraz sobotnia degustacyjna.
Autorem sobotniego menu był Robert Skubisz, za desery z kolei odpowiadał Daniel Zawalich. Dream team! Połączenie ich talentu i pasji owocuje niezapomnianą kolacją, ogromną dawką kulinarnej wiedzy i zawsze nowymi, ciekawymi znajomościami. Ale weekendu nie da się sprowadzić do samych wieczorów.
Były wyborne śniadania ze świeżymi włoskimi wypiekami, były warsztaty dla dzieci i dorosłych, podczas których każdy na chwilę mógł wcielić się w rolę profesjonalnego kucharza, była degustacja steków z grilla, tradycyjny żur prosto z ognia i wiele innych smaków i chwil wartych zapamiętania.
Kolejna edycja, gdzie główne skrzypce będą grały panie, już wiosną - serdecznie zapraszamy.
Koniecznie obejrzyjcie również naszą galerię zdjęć poniżej...
Serwis mazury24.eu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii. Prosimy o zamieszczanie komentarzy dotyczących danej tematyki dyskusji. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.
Artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy!