ReklamaA1 - port 69

Włoska Kolacja w Gospodarstwie Ekologicznym Barbary Niedziejko: Smaki Italii na Mazurach

Pozostałe14 sierpnia 2024, 9:16
Włoska Kolacja w Gospodarstwie Ekologicznym Barbary Niedziejko: Smaki Italii na Mazurach

Gospodarstwo Ekologiczne Barbary Niedziejko znane jest z dbałości o najwyższą jakość swoich produktów i przywiązania do ekologicznych metod uprawy. Tym razem, gospodarstwo zaprasza swoich przyjaciół i sympatyków na wyjątkowe kulinarne wydarzenie, które przeniesie gości wprost do słonecznej Italii.

Włoskie Smaki na Mazurach

W dniach 16 i 17 sierpnia 2024 roku, o godzinie 18:00, klimatyczna stodoła w gospodarstwie przemieni się w miejsce pełne włoskich smaków i aromatów. Wszystko to za sprawą Santo, przyjaciela gospodarstwa, który specjalnie na tę okazję przywiezie ze sobą autentyczne produkty i przepisy prosto z Włoch. Santo, znany ze swojej pasji do kuchni włoskiej, przygotuje dwudniową kolację w formie bufetu, która z pewnością na długo pozostanie w pamięci uczestników.

Menu na Piątek, 16 sierpnia

Pierwszego dnia kolacji goście będą mieli okazję skosztować wyśmienitych włoskich przystawek, zarówno na ciepło, jak i zimno. Wśród propozycji znajdą się sery kozie i owcze oraz świeże i grillowane warzywa. Głównym daniem będzie ragù z jagnięciną, a także abbachio, czyli pieczeń jagnięca z dodatkami. Na zakończenie wieczoru podany zostanie owocowy deser, który doskonale podkreśli smak potraw.

Menu na Sobotę, 17 sierpnia

Drugi dzień kulinarnej podróży do Włoch to jeszcze więcej smaków, które zadowolą najbardziej wymagające podniebienia. W menu znajdzie się jagnię pieczone na ogniu, które stanowi specjalność Santo. Nie zabraknie również klasycznego spaghetti z autentycznym włoskim sosem oraz wykwintnych przystawek. Wieczór zakończy się słodkim akcentem.

Atmosfera i Muzyka

Kolację będzie uświetniać włoska muzyka, która przeniesie gości wprost na ulice Rzymu czy Toskanii. Aby jeszcze bardziej wzmocnić doznania, uczestnicy mogą zabrać ze sobą własny alkohol, a gospodarstwo zadbało również o sprzedaż piwa z nalewaka.

Rezerwacja i Koszt

Koszt uczestnictwa w kolacji to 250 zł od osoby za każdy dzień. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, organizatorzy zachęcają do szybkiej rezerwacji, którą można dokonać, dzwoniąc na numer: 604 435 920.

Nie przegapcie tej niezwykłej okazji, by zasmakować prawdziwych włoskich specjałów w sercu Mazur, przygotowanych z produktów prosto z Gospodarstwa Ekologicznego Barbary Niedziejko. Ten wieczór z pewnością będzie niezapomnianym przeżyciem, pełnym radości, muzyki i wyśmienitego jedzenia.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zespół Mazurskiej Jagnięciny

ReklamaC1 - Restauracja Kormoran

Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 1

  • 1
    Czuje się - ZADOWOLONY
    ZADOWOLONY
  • 0
    Czuje się - ZASKOCZONY
    ZASKOCZONY
  • 0
    Czuje się - POINFORMOWANY
    POINFORMOWANY
  • 0
    Czuje się - OBOJĘTNY
    OBOJĘTNY
  • 0
    Czuje się - SMUTNY
    SMUTNY
  • 0
    Czuje się - WKURZONY
    WKURZONY
  • 0
    Czuje się - BRAK SŁÓW
    BRAK SŁÓW

ReklamaB0 - Moja Koja

Daj nam znać

Jeśli coś się na Mazurach zafascynowało, wzburzyło lub chcesz się tym podzielić z czytelnikami naszego serwisu
Daj nam znać
ReklamaB1- OW Wodnik
ReklamaA2 - Odysseya Yachts