Nadleśnictwo Maskulińskie z siedzibą w Rucianem-Nidzie zaprasza na warsztaty kulinarne, które poprowadzi Mistrz Kuchni Pan Ireneusz Ziniewicz pn. „Dziki Smak Mazur” oraz degustację produktów marki „Dobre z Lasu” i pochodzenia leśnego.
Warsztaty skierowane są do lokalnych restauratorów, właścicieli agroturystyk, producentów tradycyjnej żywności i produktów regionalnych oraz wszystkich, którzy chcą z takiej możliwości skorzystać.
Wydarzenie odbędzie się 26 sierpnia br. (piątek) na terenie Kompleksu Zabytkowej Wyłuszczarni Nasion im. Zdzisława Borońskiego w Rucianem-Nidzie przy ulicy Dworcowej 1.
Program wydarzenia pn.” Dziki Smak Mazur”
12:00 - początek warsztatów kulinarnych (liczba miejsc ograniczona),
14:00 - występ zespołu Sygnalistów Myśliwskich „Galindowe Rogi” połączony z degustacją produktów „Dobre z Lasu” oraz pochodzenia leśnego.
15:00 - Zwiedzanie Zabytkowej Wyłuszczarni Nasion im. Zdzisława Borońskiego w Rucianem-Nidzie.
Zgłoszenie mailowe lub telefoniczne powinno zawierać nazwiska osób chcących wziąć udział w wydarzeniu, numer telefonu oraz adres mailowy, na które wyślemy potwierdzenie zgłoszenia. Potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia jest zwrotna wiadomość e-mail.
Zgłoszenia uczestników na warsztaty prosimy kierować do: Róży Krasińskiej-Pyrdoł, adres e-mail: roza.krasnska@bialystok.lasy.gov.pl, tel.: 505 512 122.
Serwis mazury24.eu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii. Prosimy o zamieszczanie komentarzy dotyczących danej tematyki dyskusji. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.
Artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy!